morteza
morteza
  


کلود برنار (به فرانسوی: Claude Bernard )‏ در ۱۲ ژوئیه سال ۱۸۱۳ در دهکده سنت جولین فرانسه به دنیا آمد. پدر پزشکی تجربی و اهل فرانسه بود. دانش وی در رشته فیزیولوژی بود. مرگ او در ۱۰ فوریه سال ۱۸۷۸ است.

 

 

 

 

کلود برنارد فیزیولوژیست عمده قرن 19 در فرانسه بود و بیش از هرکس دیگر در غنای علم فیزیولوژی سهم داشت. وی تحصیلات خود را از هشت سالگی تحت راهنمایی یک کشیش ناحیه شروع کرد و بر زبان لاتین و دیگر موضوعات درسی احاطه یافت و بعدا در هنگام تحصیل در مدرسه یسوعی به شاگردان خصوصی زبان و ریاضیات می آموخت.

در 18 سالگی چون خانواده اش از تأمین مخارج وی عاجز بود به شهری در آن حوالی نقل مکان کرد و در آنجا شاگرد «م.میله» داروساز شد. مسئولیت اصلی او انجام کارهای روزمره و بی اهمیت داروخانه بود.

در نزدیکی داروخانه یک مدرسه دامپزشکی بود و کلود گاهگاهی برای آن دارو می برد. بعضی وقتها در آنجا می ماند و عملیات جراحی را که بر روی جانوران زنده صورت می گرفت تماشا می کرد. تشریح زنده او را به شدت مجذوب می ساخت و گاهی با استاد کار خود درباره آن به بحث می پرداخت. وقتی که تجربه وی بیشتر شد فرصت یافت که مواد ساده را تولید کند و اولین ماده ای که ساخت واکس کفش بود که به او غرور داد و به قول خود او «اینک می توانستم چیزی بسازم، دیگر مردی شده بودم».

 

کلود به تئاتر علاقه مند بود و در شبهای فراغت به تماشای کمدی ها و واریته ها می رفت. پس از مدتی احساس کرد که می تواند به خوبی بسیاری از نویسندگان روز، نمایشنامه بنویسد و تصمیم گرفت نمایشنامه نویسی کند. وی در این کار موفقیت هایی هم بدست آورد. اما نمایشنامه نویسی آن قدر اوقات او را گرفت که دیگر به کارهای داروخانه نمی رسید. به همین خاطر کلود داروخانه را ترک کرد و نمایشنامه ناتمام خود را برداشت و روانه پاریس شد. در پاریس یک منتقد تئاتر به نام «سن مارک ژیراردن» به او توصیه کرد که شغلی پیدا کند و در ساعات فراغت به نوشتن بپردازد. وی پذیرفت و در 1832 به دانشکده پزشکی کالج فرانسه وارد شد.

نتایج انترنی او در 1839 چندان تحسین بر انگیز نبود و از میان 29 نفر، وی نفر بیست و ششم شد. ماژندی فیزیولوژیست فرانسوی علیرغم نمرات کم امتحانی، او را به دستیاری در لابراتوار خود انتخاب کرد. ماژندی متوجه شد که دستهای کلود در انجام کار نرمش و مهارت دارد. کلود در حوزه کار ترقی کرد و سالها دستیار ماژندی ماند و در 35 سالگی هنوز دستیار بود. چند بار برای به دست آوردن مقام دانشگاهی تلاش کرد اما موفق نشد. وی در تفکر و امور فنی مهارت داشت ولی سخنگویی ضعیف بود. بالاخره در 1854 استاد فیزیولوژی عمومی سوربن و در 1858 استاد پزشکی کالج فرانسه و جانشین ماژندی شد. دو سال پس از حصول به مقام استادی بیمار شد و برای به دست آوردن سلامتی به محل تولد خود در جنوب فرانسه رفت. وی هرگز به طبابت نپرداخت و هر وقت وضع مزاجیش اجازه می داد به تحقیق و نوشتن مشغول می شد.

برنارد با استمرار در پژوهش، امور بسیاری را در زمینه فیزیولوژی کشف کرد. کار او نمونه تحسین بر انگیزی از کاربرد مؤثر روش تجربی در فیزیولوژی بود. رویکرد برنارد به پژوهش نشان دهنده احترام عمیقی است که برای قوانین طبیعی حاکم بر جهان معدنی و آلی قائل بوده است. یکی از کارهای او که نباید اهمیت آن را نادیده گرفت تأثیری است که وی به فیزیولوژیست های دیگر و تدریس طب و فیزیولوژی در عصر ما نهاده است. در هنگام بیماری کتاب مهمی نوشت که «مقدمه طب تجربی» نام داشت. این کتاب نخستین اقدام عالی برای صورت بندی قوانین اساسی فیزیولوژی و طب تجربی محسوب می شد.

وی در پژوهش های شخصی خود به کشفیات مهمی دست یافت. نخستین اثری که منتشر کرد، گزارش تحقیق در مورد عصب شاخه ای صورت بود که پرزهای چشایی واقع در دو سوم سطح پیشین زبان و غده های تحت فکی را ایجاد می کرد. در پژوهشهای اولیه برنارد تبحر برجسته ای در تشریح و مهارت زیادی در ردیابی اعصاب بسیار ظریف در فواصل طولانی به چشم می خورد. این آغاز فرخنده با انتشار مقالات پژوهشی فراوان ادامه یافت. در 1843 رساله ای درباره شیره معده و نقش آن در هضم غذا نوشت. در این پژوهش وی جریان هضم غذاهای مختلف را در قسمت های مختلف لوله گوارش تعقیب می کرد. مقاله بعدی او به توصیف عصب فرعی نخاعی و ارتباط آن با دهمین عصب جمجمه ای (پاراسمپاتیک) اختصاص داشت.

کشفیات مهم وی را می توان به شرح زیر دسته بندی کرد :

1- هضم لوزالمعده ای – که منجر به کشف آنزیم استپسین شد.

2- عمل گلیکوژنی جگر.

3- اعصاب کنترل کننده گشادی رگها.

4- اثر داروها و سموم بر بدن.

 

 

 

 

  نظرات (10)

 

 

 

 

 

 

 

موضوعات دانشمندان ریاضی دانشمندان فیزیک دانشمندان شیمی دانشمندان نجوم دانشمندان فلسفه دانشمندان علوم پزشکی دانشمندان زیست شناسی دانشمندان زمین شناسی دانشمندان روانشناسی دانشمندان سایر علوم دانشمندان ایرانی دانشمندان زن فهرست مخترعان مقالات مرتبط با دانشمندان

 مطالب اخیرفیروز نادری: غفاری، غولی در جامعه علمی ایران بود توصیه برنده نوبل فیزیک 2013 به دانشجویان سن و سال دانشمندشدن دانشمندان کله شق و کج خلق چه کسانی راز حیات را کشف کردند؟ دانشمندانی که به جرم زن بودن از جایزه نوبل محروم شدند هشت دانشمند تاثیرگذار 2013 از نگاه تایم 10 نقل قول از کهن مرد دوره رنسانس، لئوناردو داوینچی سونیا کووالفسکی جوزف هنری

 دوستانسايت های رنك 4خبری و تفریحی الیماچشمه ریگیمرجع بزرگ دانلودبانک مشاغل شهریارپروژه های AVRعاشق سازفیزیک اما سادهپس از بارانسهراب سپهریآموزش زبان

 

 

 

 

 

 

 

 

با قدرت پرشین بلاگ

 

 

کلاود برنارد

کشف[ویرایش]

 

او کشف کرد که ریزاندامگان نقش اصلی را در پیدایش بیماری ندارند بلکه نقش اصلی را محیطی که به آن وارد می‌شوند ایفا می‌کند. وی در سراسر زندگیش بحث طولانی با دانشمند دیگر لویی پاستور که بر این دیدگاه بود که ریزاندامگان باعث بیماری می‌شوند و باید همه چیز استریل شود و باید با میکروبها جنگید، داشت. در آخر پیش از اینکه لویی پاستور از دنیا برود در بستر بیماری گفت: برنارد درست می‌گفت: همه چیز به کیفیت و سیستم ایمنی محیط بستگی دارد، نه به میکروبها و ریزجانداران.

 مدال کاپلی (۱۸۷۶)



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








نوشته شدهسه شنبه 8 بهمن 1392برچسب:, توسط morteza
.: Weblog Themes By www.NazTarin.com :.